IGUMENITSA PORT

Krijimi i portit të ri të Igumenica është pjesë e një zhvillim më të gjerë strategjik të Transportit Infrastrukturës (2010), përgatitur nga MEF-i.

Që këtij projekti ishte nevoja për të ndërtuar një rrjet të mbyllur autostradës, duke përfshirë:

a) Via Egnatia
b) PATH.E. (Rruga Patras - Athinë - Selanik - EVZONON) dhe
c) Perëndimore Aksi Veri-Jug (Ionia Odos)

Rrjeti është shtylla kurrizore e infrastrukturës rrugore të vendit dhe projektet e tjera të nevojshme të transportit (rrugët-porte-aeroportet) duhet të bazohen në këtë.

Në kontekstin e këtyre parimeve në lidhje me përpjekjet për të siguruar lidhjen me vendet e tjera të BE pa kalimin ndërmjetëm nga vendet jashtë BE-së, si dhe portin e ri të planifikuar të Igumenica.

TRAFIKUT DETAR

FORUMI FUNDIT

  • No posts to display.