PARTNERITETI

LP1 është porti kryesor i ishullit KORFUZ dhe kjo është ndër portet e rëndësishme ndërkombëtare, me theks të veçantë në forcimin e zhvillimit të turizmit dhe tregti ishullin e Korfuzit. LP1 përveç pasagjerëve dhe komerciale funksionimin e tij, ka një operacion shumë të rëndësishëm turistik. Gjithashtu shërben linjat anije mes-Korfuzit-Itali dhe Korfuzit-Sarandë.

 

Porti i Sarandës (LP2) është porti kryesor i Shqipërisë Jug-Lindore dhe vepron si pasagjer dhe komerciale port.Aty është një 60 metra katrore anije dok për anijet dhe hydrofoils që vijnë nga Korfuzi.Thellësia e detit në këtë pikë është 3.5 m

 

Porti i ri i Igumenica, u përurua më 19 shtator 2003. Është e vendosur në anën jugore të brezit detare terren, jashtë zonës urbane të qytetit, në afërsi të fshatit Ladochori. Porti i ri ofron 5 hapësira ankorim për anije Ro-Ro, e trageteve rrugët ndërkombëtare dymbëdhjetë kalatave me aftësinë e njëkohshme ankorim deri në 7 anijet me hapësirë ​​tokësore të përshtatshme.

TRAFIKUT DETAR

FORUMI FUNDIT

  • No posts to display.